sabin - 29/2



hinner tyvärr inte skriva någonting idag heller, men jag lägger upp en bild från dagens barbacka tur på bästa sabin iaf, dålig mobilbild men bättre än inget!
imorgon är jag ledig så då blir det nog myckeeet bättre uppdatering från min sida!

skola,hästar,dans,plugg

Har har haft knappt 1 h ledig tid idag och egentligen hade jag inte den tiden men var tvungen att se ett avsnitt av supernatural innan engelskaplugget som jag NU ska börja på. Så en snabb uppdatering bara!

neej..

..jag har inte glömt bloggen!! Har bara såå mycket annat just nu, som måste gå före. Förlåtförlåtförlåt, men jag kommer börja uppdatera bra snart! 



on my way home

Sitter i bilen på väg hem från dansen , det var helt awesome då det inte varit på en vecka! Har absolut inget att skriva om just nu men en liten update iaf. Får se om jag får ihop något inlägg när jag kommer hem :D haha supernatural är den grymmaste serien (förutom glee hehe)


the story

Det här blir det sista inlägget från mig idag, ska kolla klart på wallander nu och sen måste jag sova eftersom att det är skola imorgon.
Blir nog en stallfri dag imorgon också så jag hade tänkt att jag ska skriva om min och Punsch tid från början tills nu. Ska försöka hitta några riktigt gamla bilder på oss också, hehe :D
Men godnatt alla bloggläsare! 

i love you boy♥

fler failbilder



Har skämt ut mig tillräckligt nu, så det får bli dom sista failbilderna! hehe..

ponnyridning

Har inte hunnit bloggat någonting idag, men jag har verkligen haft fullt upp hela dagen. Var tvungen att städa mitt rum imorse innan jag skulle till stallet och jag skulle vara där klockan 10 för att hinna fixa allt. Det är typ öppen gård på söndagar och jag har ponnyridning så då måste jag se till att det är fint i stallet och göra i ordning några hästar. Så jag var i stallet till klockan 6 ungefär. Punsch fick vila idag, men satt ute i hagen jätte länge och myste med han. Han stog jätte nära mig och hade sitt huvud på min axel, haha sötponnyn♥ 
Måste plugga lite nu och sen ska jag försöka fixa nått lite roligare inlägg!


Lilla Oden fick vara ponnyridnings häst idag, hehe. Han är ett gotlandsruss/shettis, supergo kille♥

jag är en haj, jag är en haj, jag är inte alls en haj!

Haha dör! Ska se på ponnyakuten nu och tagga till mig lite för skolan imorgon. Tänkte bara bjuda med mig lite av denna fina videon haha.

dagens youtube

Åh man får ju värsta sommarfeeling nu :(

dagens ridtur

Red en sväng med Pärla idag, med sadeln på till och med! Det är fruktansvärt halt på vägarna så Pärla halkade nog med sina bakfötter för hon är bara skodd fram men hon gick längst i kanten av vägen och jag höll på ramla omkull 24/7 haha. Vi fick ta en omväg i skogen för att komma till asfaltsvägen där det åtminstonde inte var is eller snö på. Racade runt på en åker , gal1 vad snabb hon är! Sen red vi hem igen. Inget speciellt och intressesant har jag att skriva om just nu tyvärr. Imorgon är det skola igen, USCH. Kommer inte vara så bra med updaten från min sida på måndagar och tisdagar då jag har skola och sen dans på kvällen.
Haha aw! Bild från förra året. Tagen av Ida!

hööks top 3 snyggaste schabrak

1. DETTA HVpolo schabrak som finns på hööks skulle jag inte tacka nej till.
2. DETTA som finns i flera färgglada färger!
3. DETTA tycker jag är fint med.
Tycker dock inte att hööks har så mycket fina schabrak.
Men vilken är din favorit av dessa tre? :)

dagens hemska upplevelse

När vi hade vart ute på ängen idag och skulle gå tillbaka till stallet igen, så var Punsch verkligen inte sig lik. Jo visst, han brukar vara full med massa energi men inte på det viset han var då. Han var verkligen galen. Aldrig sett honom så, kände inte igen honom, jag vart jätte rädd för han. Jag fick två sparkar av honom, en i magen och en på rumpan (hahahah..), fick så ont att jag inte kunde gå och fick svårt att andas. Vet verkligen inte vad det var med honom, var så olikt han..Helt plötsligt lixom, jag stog bara still bredvid han och rörde inte ens honom.
Och medans vi väntade på att Jenny skulle komma så galopperade han runt mig flera varv och såg bara helt förvirrad ut. Jag har aldrig vart så rädd för honom, trodde seriöst att han skulle ha ihjäl mig.
Nu är jag helt blå på magen och har typ ett märke efter hans hov, och har ont i ryggen..Får hoppas på att det går över snart! 


en till film :D

En till film med klipp från de senaste dagarna :D Kommentera gärna!

failbilder från idag



Vill ni se fler? Kommentera isåfall! :D

FILM :D

Haha man kan knappt skilja på Pärla och Punsch när det är svartvitt och effekter på!
har inte så bra kvalite på mina filmer, har börjat filma mera med iphonen nu och det är väl bättre.
anyway, hope you like it :D kommentera!

uschaa..

Hände verkligen en hemsk upplevelse i stallet idag, med Punsch. Anledningen till att jag nu sitter här och har så ont i magen och ryggen att jag tror jag avlider snart! Kan kanppt gå heller, är helt blå och svullen också..
Berättar exakt vad som hände lite senare, måste fixa lite sakar först bara!


stallet 25 februari

Jenny & Martina följde som sagt med till stallet idag, var jätte roligt! Tog en ridtur i skogen på Svea och dom red Sabin & Tindra. Vi red upp till en sjö, stannade där en stund och så. Myys!
Sen tog jag in Punsch, gick lite med honom på slingan och sen hämtade vi Litur också så dom red han och jag Punsch. Gick ner till ängen med Punsch och hoppade upp där, han hade verkligen super mycket energi. Tror jag åkte av typ 4 gånger? Men jag red barbacka så jag gled av, hehe. Gav upp efter att tag när han blev alldeles för jobbig, jag hade verkligen ingen kontroll alls så kändes säkrast att hoppa av och gå med honom istället.
Det tycke han var roligt det också! Han bockade typ hela tiden, la sig ner och rulla och höll på. Haha söten♥

Fotade massor, så lägger upp lite bilder nu!



Fick även en hel del failbilder på mig och Punsch idag, även några på Jenny, Martina & Litur. Någon som är sugen på att se dom? :D

ramlar av punsch



Film från idag. HAHA, jag döör så fult!

dagens youtube

Alltså, helt dökär i den där hästen! Den är helt fantastisk.

goodnight

Ska ta och gå och lägga mig nu så jag orkar ta ut hästarna imorgon. Ska försöka fixa ihop en ny film med, så håll utkik på bloggen :)
Sleep well! Ida som fotat bilden.

godnatt

Ska titta på någon film snart och sen sova tror jag, ska upp tidigt imorgon..Blir en dag i stallet med Jenny och Martina, superskoj! Har lust att rida Punsch på ängen imorgon, låta han springa av sig lite där hehe. Eller så kanske vi hoppar lite, var ett tag sen sist nu. Men vi får se vad morgondagen har att bjuda på! Kommer iaf inte bli så bra uppdatering från min sida under dagen, men ska försöka hinna med nått inlägg iaf.
Godnatt alla!



Tror dom här bilderna är tagna sist vi hoppade, och ni ser ju hur grönt det var då, hehe..


slukaren

När Disa ändå var inne på det där med att Punsch tar gärna saker, så måste jag bara säga att Pärla slukar allt hon får ta i haha XD Alltså, mina vantar är hennes favorit! Ibland tar hon dem och så tar det 1 sekund och så har hon hela vanten i munnen hahaha! Och så gillar hon att gå med sig själv, så hon tar grimskaftet i munnen och går. Alltså man blir ju nästan rädd för hon får ju plats med hela skiten i munnen så man typ kastar sig efter det och drar ut det haha! Och mössor ja, så fort man sätter sig på huk så tar hon mössan av mig och slänger iväg den. Alltså, ni skulle se oss på vår vardag...ska försöka få tag i en film där hon slukar min vante!
Jag får akta så hon inte råkar sluka hunden i misstag...

hööks top 3 snyggaste träns

1. DETTA aachentränset, fullkomligt älskar det! Rimligt pris också, har beställt ett som borde komma snart.
2. DETTA tränset är så gudomligt snyggt! Tror dock inte det skulle vara så snyggt på Bafama.
3. DETTA är också väldigt fint tycker jag, dock lite för dyrt för mig.
Vilket av dessa 3 tycker ni är snyggast? :D

I won't give up on us



Några klipp bara från någon dag sedan när jag myste med Punsch i boxen. bästa ponnyn♥

Likheter/olikheter

Vi tänkte skriva lite likheter och olikheter som Punsch och Pärla har:
Likheter:
- envisa som bara den
- båda är ofta "bråkiga" när man rider när de inte får göra som de vill.
- båda gillar att ta saker och leka med dem som t.ex mössor haha!
- busiga och påhittiga
- matvrak

Olikheter:
- Pärla är tålmodig, det är inte Punsch.
- Punsch kan vara en riktig fegis, medans Pärla alltid är stencool.
Detta var bara några, men vi kom inte på något mer haha!

Hur är Punsch?

Får ofta den frågan, Hur är Punsch? Hur är han att rida? Hur är han i stallet? osv.
Och jag ska försöka svara på det nu, lite svårt att förklara såhär men ska försöka iaf.

Punsch är väldigt olika från dag till dag, beroende på vad han är på för humör, men i stort sätt så är han en väääldigt social ponny. Går man ut i hagen så ska han alltid komma fram och hälsa och sen följer han efter en vart man än går. Ibland är det lite jobbigt, när han är förmycket "på". Är nästan omöjligt att komma ifrån honom ute i hagen, bokstavligen. Och sen är problemet att han naffsar väldigt mycket, och ibland bits han till och med riktigt hårt. Står man och tex klappar honom så kan han helt plötsligt bita en i benet, och då är det inte så att han inte gillar att man klappar honom, utan han älskar det. Slutar man klappa honom så kan han "buffla" med mulen på handen att man ska fortsätta typ. Men det är nått vi verkligen jobbar på, att han ska sluta naffsa och bitas. 

Och sen så ser många honom som ett litet barn ungefär, hahah. Han ska alltid hålla på med någonting heela tiden. Står han i stallet och boxen är öppen så brukar det oftast hänga ett grimskaft på boxdörren och då brukar han ha det i munnen och typ snurra det (visar film längre ner). Han försöker leka med precis allt. Går man förbi honom så kan han ta tex mössan ifrån en, och börja leka med den haha. Och han är väldigt nyfiken på allt, men ändå lite feg av sig. Han vill så gärna gå fram och nosa på allt nytt men vågar inte riktigt. 
Väldigt svårt att förklara, men nu kanske ni har fått en liten bild av hur han är iaf :) Och hur han är att rida skrev jag ju ganska mycket om i det här inlägget. 



Men det som beskriver honom bäst är helt klart: världens bästa ponny♥

ridtur

tog en en tur på Pärla idag i hagen bakom stallet. Red runt på en volt och tog lite tålamod och envishet att få henne att hållas på volten haha! Höll på att åka av några gånger, men hon var så sjukt söt och så ville hon bara springa iväg till ett lite hinder som var uppbyggt! Så hon fick hoppa lite och så i slutet tränade vi lite på stegringarna när jag sitter på och OJ vad duktig hon var på det idag, hon gjorde riktigt höga och fina! Haha jag tränar upp balansen lite med, har stått på ryggen när hon stegrat och så har jag liksom lutat mig bakåt och tagit tag med benen vid bogen/halsen hon förstod inte riktigt att hon skulle stegra när jag låg bakåtlutad på ryggen på henne men sen så körde hon på! :')
En bild från förra året den här tiden.

How cute?

Har ni sett någon sötare? :')

 


john whitaker

Åh jag älskar dessa ridbyxor och skulle absolut inte tacka nej till den vändbara tröjan!
Måste införskaffa mig något av dessa.

(bilder från google)

dagens youtube


stuff riders say

Och stuff no riders says haha!

i love my pony so freaking much

Ska försöka fota imorgon om det är väder, något speciellt ni vill se? :D
love my socks haha ♥

Varför köpte jag en så stor häst?

Den frågan kom upp ofta i somras när jag köpte Bafama. Grejen var att vi inte ens sökte efter häst, men så kände mamma en jobbkollega i Estland som skulle sälja sin häst. Jag kollade på lite bilder på henne och var som "ÅHHH" när jag såg henne på bilderna. Men så snackade vi lite om det och så sa mamma att då måste vi sälja Pärla för att vi skulle ha råd, och då sa jag no way direkt. Så gick det några veckor och så funderade vi lite till och så bestämde vi oss för att fara och provrida. Till Estland. Och jag visste ju om att hon var stor, så jag sade bara till mig själv att om jag inte känner att hon känns trygg så ska vi inte köpa henne. Men jag kände mig hur trygg som helst på henne! Och provridningen red jag som en kratta, jag får väl skylla på att jag hade ridit b-ponny i över 1 år och inte för någon tränare...men fortfarande, hon lyssnade bra och det var inget problem för mig att rida henne fast hon är så pass stor och jag så pass liten. Så vi köpte henne, för självklart föll mamma för henne direkt haha..

Det negativa med att hon är så stor är väl att det ser fult ut när jag rider haha, och ibland kan hon verkligen stänga ut mig när hon får syn på något när jag står på marken. Men det är aldrig så att jag känner att hon skulle kunna göra vad som helst nu utan att jag kan göra något åt det, utan det är bara det att hon ser mig inte och man får inte henne att lyssna. Hon är en höjdare på att vända sig om åt fel håll när hon inte vill gå nånstans t.ex när man lastar men det är inte så att hon sliter sig utan man får bara vända tillbaka henne och försöka få hennes uppmärksamhet. Hon är inte den som stressar upp sig så farligt heller, hon är sjukt nyfiken och tittar mycket men inte så att hon blir nervöst. Lite i tranpsorten då kanske. Och hon stegrar inte och bockar gör hon bara när hon får galoppera lite snabbare haha.

jag är sämst

Har varit så OTROLIGT lat idag och bara sett på supernatural och kollat i flera timmar på kläder, även fast jag var till stockholm igår haha...Och så längtar jag något fruktansvärt efter sommaren! Massa fina photoshootar, bada, sova i hagen med ponnyn, chilla och faktiskt ha tid till att göra saker! Hoppas tiden går rysligt fort. Och detta var nog ännu ett olästvärt inlägg men whatever, det är något iallafall :)

dagens youtube


torsdag

Har inte uppdaterat någonting idag, men jag har vart hemma från skolan för jag mår inte så bra. Har i stort sett sovit hela dagen så..Men känner mig mycket piggare nu så jag ska försöka få ihop något lite roligare inlägg. Men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om, har ju inte vart i stallet någonting idag heller..Så ni får mer än gärna komma med förslag! Eller om det är några speciella bilder ni vill se eller nått? :) 


Dessy och Punsch sommaren 2010. Dessy är också ett russ :) foto: Tova

sorry!

Har försökt blogga idag tusen gånger men det har varit strömavbrott 24/7 så har aldrig ens hunnit skrivit klart ett inlägg idag, och blogg.se app funkar inte heller så får riktigt jävla dampryck på det! Men har varit ut med lilla Pärlan, sjukt halt på vägarna så red på en åker och det gick förvånandsvärt bra att faktiskt hålla sig kvar på åkern haha brukar ofta sluta med att jag ramlar av tusen gånger eller så springer hon dit hon vill! Envist russ, check! Sen red vi upp till gården och så satte jag mig på trappan och käkade världens goaste flingor, Pärla extremt nära mig nästan inne i huset käkade äppel och så var det 2 hundar som satt bredvid mig, en katt med och mamma haha! Snacka om lugn häst, hon älskar att vara hemma på gården och jag fick inte bort henne därifrån sen XD Jag skulle inte kunna ha en bättre ponnyplutt än Pärla. HON ÄR AWESOME ♥
image description

home

Är hemma från stockholm nu, det var trevligt och fick inte med mig så mycket hem. Ett par jeans och ett par mjukisbyxor vilket var mycket behövande! Och några tröjor. Har bara varit till stallet imorse vid halv 6 på morgonen (jobbigt) och måste mocka då och sånt med. Imorgon får jag förhoppningsvis sovmorgon för första gången på typ en vecka även fast jag har haft lov, skönt! Men nu ska jag kolla lite på film och sen sova, godnatt och så får jag uppdatera lite roligare imorgon.

rädd

Jag är faktiskt rädd när jag rider Punsch ibland. Vet inte riktigt varför, för på ett vis är jag ändå så himla trygg på hans rygg. Men det kan väl ha och göra med att jag har ramlat av honom så många gånger och det har hänt att jag har skadat mig ganksa rejält. Har tex fått ett par hjärnskakningar och skadat ryggen, hittade dessutom min gamla ridhjälm för några dagar sedan och den var typ av på mitten efter att jag hade ramlat av Punsch..
Ibland kan Punsch vara riktigt jobbig, galopperar man så kan han bara tvärstanna och dra ner huvudet, många gånger flyger jag av då. Ställer sig på bakbenen hela tiden, bockar och sparkar. Så kan han hålla på hur länge som helst och då känns det som att jag inte har någon konstroll över honom. Just i sånna situationer kan jag bli väldigt rädd. Jag tänker alltid på det värsta som kan hända, ist för att tänka tex "det kommer gå bra" eller något sådant. Jag har helt enkelt fel inställning på mig själv, jag tänker ofta att det här kommer jag ju aldrig klara, det här är alldeles för svårt, nu kommer jag ramla av osv. Något jag verkligen försöker ändra på, men på något hörn där så kommer rädslan och tar över. Ibland kan jag känna att jag verkligen inte vill mer, att jag ger upp och att jag är alldeles för dålig för att klara av honom, att det är lika bra att lägg av. Försöker verkligen få bort det där, för när jag rider Punsch och är rädd så känner ju han det, och allt blir lixom bara fel..Sen så är det ju inte alltid jag är rädd, ibland är han världens underbaraste att rida också! ♥

Haha känner att det här blev ett ganska förvirrande inlägg, men jaja..








Men som på den här sista bilden, det är mest när han gör så flera gånger i rad som jag blir rädd. Åkte ev en gång när han gjorde så och sen sprang han över mig. Och det sitter fortfarande kvar i mig.. :/

Har ni någon gång känt att ni har blivit riktigt rädd när ni har ridit? Eller i någon annan situation med din häst? Kanske så att du helt enkelt har vart rädd för din häst? Berätta! 

/disa



film - punsch 22 februari


Josefin visste inte hur man ställer in fokusen, därför den är suddig haha. 

/disa



punsch - 22 februari

Red Punsch i paddocken idag, han var jätte jobbig.. Bockade i galoppen och ibland tvärstannade han och drog ner huvudet. Höll på att åka av ett antal gånger, men lyckades sitta kvar ändå. Red inte länge alls, utan slutade när det gick bra och han lyssnade. Så jag red i kanske 30 min eller nått sånt. Josefin var med och filmade/fotade så jag lägger upp några bilder nu och en film. 



filmen kommer i ett annat inlägg. 

/disa

10 snabba med Emelie

Emelies blogg hittar ni HÄR.

1. ponny/häst
2. träning/tävling
3. godis/frukt
4. hoppning/dressyr
5. hemmakväll/utekväll
6. framför kameran/bakom kameran
7. facebook/bilddagbok
8. sommar/vinter
9. vår/höst
10. stan/landet



goodmorning

Sitter och äter frukost nu, ska iväg till stallet om en halvtimme ungefär med Josefin. Inte så fint väder idag..men kameran hänger med ändå! Blir nog en uteritt idag tror jag :)
Känns som att det kommer bli ganska dålig uppdatering idag, för jag är nog i stallet till klockan fem ungefär och Anna är ju i Stockholm. Men jag ska försöka hinna fixa några tidsinsinställda inlägg nu.
Men ni får ha det så bra idag alla bloggläsare, för det ska jag ha! 



/disa

Studiedag

Är ledig imorgon för vi har studie dag, hur skönt som helst! Hoppas på att det blir lika fint väder som idag för jag ska nog vara i stallet hela dagen och min kompis Josefin kanske följer med. Så om väderet tillåter blir det nog en "foto-dag" i stallet! Föressten, skulle ni vilja att jag gör en videoblogg i stallet? Att jag typ visar stallet och alla hästarna? :) Eller om det är nått annat ni vill se, kom med förslag! /disa

Hiss till MWH

Hiss till DENNA blogg! Otroligt inspirerande och intressant.
(bild lånad av Jonna)
För två år sedan gjorde jag en video om Natural Horsemanship och la upp på Youtube. Jag var väldigt grön i ämnet fortfarande, hade känt till det i lite mindre än fem månader när denna video gjordes, och hade knappt börjat pröva själv utan bara följt människor som Norah och Paulina här på BDB, och tittat på videor på youtube. Anyway, jag halvt gillar och halvt avskyr denna video. Den är väldigt, väldigt tråkig och enkel och jag har säkert gjort flera grammatiska fel.. Men på något sätt har den skrapat ihop 60 000 visningar (60.... 000....! SEXTIO... TUSEN...!) på två år, och jag får sisådär tre kommentarer i veckan där majoriteten är väldigt positiva, så den är väl inte helt värdelös. x) Jag sa någon gång för ett tag sedan att jag hade en video som fått många visningar, och folk frågade vilken, men jag var för lat för att förklara eller länka just du. Så här kommer den, på två års jubileet och allt! *host* http://www.youtube.com/watch?v=Tza7HB7NQYI

dagens youtube


ohästigt inlägg

Hoppas ni tycker det är okej med lite ohästiga inlägg då och då! :)
men denna bikini måste jag få tag på imorgon ↓ och så måste jag ha ett par nya jeans och massa annat!
Tumblr
/anna

stockholm

Kommer antagligen inte blogga imorgon då jag ska till stockholm med mina vänner! Men ska försöka få ihop någa tidsinställda, det är bara det att det är strömavbrott hela tiden! Blir så satans arg på det. Och blogg.se lägger alltid tidsinställda inlägg typ längst ner på bloggen...
bjuder på en bild på mig!

10 snabba med Melina

Melinas blogg hittar ni HÄR

1. hoppning/dressyr
2. häst/ponny
3.tävling/träning
4.schockemöhle/HVpolo
5. barbacka/sadel
6. skimmel/fux
7. kompisar/hästarna
8. blogg/bilddagboken
9. landet/stan
10. framför kameran/bakom kameran


efter två månader



En film från i lördags när jag red Punsch för första gången på nästan två månader då han har vart halt.
sötisen♥

Jag letade efter en ponny som jag kunde leva med..

..istället hittade jag en som jag inte kan leva utan ♥







I just want some coffee

Lite fler bilder jag tog idag på lite små saker bara! Bättre än att inte fota något, känner att jag inte har fotat något på väldigt länge.

vinterbilder från idag

Jag dör så söt min hund är med hans fina glugg mellan tänderna! :'D

slädtur



Film från när vi åkte släde efter Sabin i söndags.
Jag älskar verkligen att åka släde, det är så himla mysigt! Har gjort det några gånger nu i vinter med Sabin, har gått jätte bra alla gånger.
Har ni åkt släde nått i vinter? :)

arg

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14395168.ab
http://svtplay.se/v/2715735/svansklipp

Många av er har förmodligen redan läst det där, men jag blir så himla arg! Jag förstår verkligen inte hur man kan komma på tanken, att klippa av några stackars oskyliga hästars man och svans?! Vart ifrån får man ens tanken? Enligt mig låter det som att någon vill förstöra för dom, eftersom att hästarna som drabbats var alla framgångsrika dressyr hästar som tävlar på hög nivå. Men det är väl inte hästarnas fel? Dom har ju inte gjort någonting! Och varför ska man förstöra för någon som har kämpat så himla myckt, för att nå deras mål? Alltså det är bara så sjukt, att man ens har hjärta till det..
Det kommer ta lång tid innan svansarna växer ut, och snart är det sommar och då behöver dom svansarna för att ta bort flugor, bromsar m.m. Det är fan djurplågeri det dom gjort, helt jävla vansinnigt. 
Och för snart ett år sedan hände en liknade händelse i ett stall här i närheten, någon eller några hade gått in i hagen på natten och klippt av svansarna och manen på två hästar och även tagit deras grimmor och flughuvor. Blir så himla arg, och ledsen faktiskt. Många hästar, och även andra djur, utsätts för djurplågeri dagligen. VARFÖR? Det är så sjukt! Stackars oskyldiga djur, som inte kan göra någonting, det är verkligen inte rättvist. Alla dom som behandlar djur illa, skulle jag vilja straffa så jävla hårt. 

Vad är eran syn och åsikt på detta?

/En arg Disa

details

Några gamla bilder jag inte visat förut! Måste då säga att blogg.se bildkvalite förstör väldigt mycket.
/anna

kanin

Har inte hunnit bloggat någonting idag, men Anna har ju uppdaterat asbra iaf! Men hon har ju lov nu så, jag har inte lov förens om två veckor och det suuger. Men jag ska iaf försöka hinna med att skriva minst två inlägg om dagen, kommer fixa lite tidsinställda också.
Vart till doktorn idag och tagit lite prover och sånt och sen har jag bara vart hemma och sovit, känner mig inte alls pigg idag..Så därför blir det nog en stallfri dag för mig idag, även fast jag är jätte sugen på att åka ut till stallet i detta underbara väder! Men nu ska jag ut till min lilla kanin och hoppa lite med honom, och sen ska jag sätta mig här igen och fösöka skriva ett lite roligara och intressantare inlägg! :) Känner att det här blev ett ganska värdeläst inlägg, men jag har i alla fall uppdeterat nått nu. /Disa

min söta kanin morris♥

tjena kexet, står du här och smular?

Haha alltså denna tjej! Säkert många av er har redan kollat på hennes videos, men om inte GÖR DET!

/anna

dogs

Om ni har koll på min bilddagbok har ni säkert vetat om att jag har rätt många hundar. Eller ja, vår familj har!
Någon som kan gissa på hur många? Den som gissar rätt får en länkning! :D
(btw så kommer det antagligen 2 till hundar snart)
/anna

Måste man höra till 1 grupp?

Jag är så trött på hästsporten/folket nu. Att det känns som om det finns regler om vilken gren man ska tillhöra. att man inte får stå för det man känner för, utan istället blir påhoppad och bestämd i vilken grupp man ska tillhöra. och att det då har skrivits om hur man ska vara för att till höra gruppen (grupp=dressyryttare, hoppryttare med flera) och det är inget positivt som har skrivits utan "alla är besserwissrar" eller "de klagar bara och letar fel". det är bara så urlöjligt att skriva så, att man bara kan sitta och dela upp folk i grupper och sen trycka ner dem bara för att de tycker på ett vist sätt.

jag blir så arg, trött och ledsen att det ska behöva va såhär. att inte alla ska bli accepterad utav andra böra för att man gör på ett annat sätt. och att man INTE får tillhöra två grupper utan antingen e man det ena eller det andra men absolut inte båda för det är emot reglerna. Då jag får rätt mycket negativt då jag är intresserad av både dressyr och NH. att jag då måste tillhöra en grupp. och då väljs jag till att höra NH gruppen för de är mindre dugliga än de i dressyr gruppen. och då är det inte jag som väljer gruppen utan andra. Men hallå! jag bestämmer väll hur jag vill va. eller?????

det är nästan lite rasistiskt att hålla på såhär! att dela upp bara för man gör olika. så detta kanske är en nyhet för er MEN vi håller alla på med samma sak, juste HÄSTAR, och sen har man valt att arbeta på lika sätt men det är fortfarande hästar som håller på med!

men det ska ni veta, det finns INGEN som kan bestämma vad jag, du eller någon annan ska få va. utan det är det som känns rätt för en. är det som man ska va! så lägg ner om ni tror att ni kan bestämma hur man ska va!

som det här som jag hittade på @halvblodssnobbs dv
"Till alla NH nördar.
Varför kan inte ni hålla på med riktig och framförallt normal hästhållning? Tänk på att då slipper ni att bli både ihjälslagna av er häst,smutskastade och utskrattade av oss andra =D"

vet inte om det är på skämt eller allvar. men jag tycker inte det är okej att skriva så! att man blir utskrattad och mobbad bara för att man håller på med något annat! Det är hemskt oavsett om det är på skämt eller allvar så är det idioti att skriva såhär. det kan påverka så otroligt mycket på vissa och det är inte okej att göra ett skämt utav andra!

Vad tycker ni? tycker ni att det känns såhär? :D



Texten är skriven av Lovisa , men visst är det helt sant? Jag tycker att det var mer på det här sättet förra året, speciellt med "nh-människorna". T.ex att om man var s.k nh-människa så fick man absolut inte rida med sadel och träns och hoppa och tävla och rida dressyr och allt annat, utan man skulle bara rida ut utan utrustning typ och annars så var man ingen nh-människa.

/anna

Hiss till Josefin

Josefins blogg är nog en av de bloggarna jag läser som flitigast. Hon har helt sjukt grym humor (kolla hennes vloggar säger jag bara!!) och fina bilder, bra uppdatering och så gör hon extremt fina och inspirerande filmer. Och man kan inte få nog av hennes söta ponny! KOLLA HENNES BLOGG HÄR!

tisdagsmys

Godmorgon på er! Har varit uppe sen kl 8 och chillar stenhårt med att se på supernatural. Awesome!
Om det är något speciellt ni vill läsa om så får ni mer än gärna lämna en kommentar :)
image description
/anna

dagens youtube

skulle inte sitta helt fel att bo på ett sådant därnt ställe!

favoritmärke

Mitt favoritmärke inom ridsporten är nog HV polo! Jag gillar eskadron mycket med.
Vad är ditt favoritmärke?

favoriter

Ni som håller koll på min youtubekanal , vilken är din allra favoritfilm från min kanal? :D
Min senaste ↓

/anna

Uteritt 20/2

Red ut på min lilla bullhäst idag. Hon var pigg som tusan och jag har världens fobi för att ens rida när det är is på vägarna så tog det hyffsat lugnt dock var hon så envis på hemvägen att det blev någon galopp med. Hon har bra fäste osv. det är bara jag som är överdrivet rädd! Som sagt så var hon pigg, speciellt hemåt då och när jag vände så trippade hon bokstavligen på tårna haha aw hon är så gudomligt söt!
Om det är väder imorgon så planerar jag på att vi ska göra något roligt. Har ingen aning om vad dock!


Någon mer än jag som saknar sommaren så otroligt mycket? Nu ska jag iallafall trösta mig med att se om jag vågar se ett till avsnitt av supernatural. Kan nog inte stanna upp så länge då jag måste släppa ut och mata hästarna imorgon! Har hittils fått 1 sovmorgon på lovet och det är typ det ända jag kommer få också haha.

/anna

dagens youtube

Eftersom jag älskar att göra filmer och kolla på andras, tänkte jag lägga ut "dagens youtube" varje dag!
/anna

Tack Frida!

Måste säga tack till Frida som fixat designen!
Och jag hoppas ni kommer gilla bloggen och fortsätta följa den.

presentation - disa & punsch

Är jätte dålig på det här med presentationer men skriver en kort ändå. Jag heter Disa, är 14 år och bor i en liten by i Hälsingland. Rider på Stall Stråtjära där min älskade Punsch står, som jag mest kommer skriva om här på bloggen. Rider även en ponny vid namn Sabin väldigt mycket.


Punsch är ett gotlandsruss f. 2003. Han är en väldigt envis och busig ponny med mycket vilja. En otroligt charmig kille!

Sabin är ett gotlandsruss/nordsvensk f. 90. Världens snällaste häst, en läromästare som gör precis det man ber om.

presentation - anna & pärla

Jag gissar på att de flesta känner till mig och tänker därför inte dra någon större presentation. Men jag heter då Anna, 14 år och bor på Åland. Jag äger 2 hästar: Pärla (hon som det mest kommer handla om i bloggen) och Bafama.

Pärla är ett gotlandsruss f. 98 på 1.21 cm. Mycket vilja och enorm personlighet!
Bafama är ett polskt varmblod f. 04 på 166 cm. Otroligt snäll men kräver ändå mycket tålamod.

RSS 2.0