kärlek


katastrof

Var i stallet idag med Julia & Tilda, var väl ganska kul. Red Stelvio i paddocken, han var jätte jobbig idag..Galoppen var katastrof, han slängde med huvudet och var inte ett dugg samlad alls. Menmen, det kan ju inte gå bra varje gång! Bara att ta nya tag nästa gång :)
Punsch fick vila idag, men rider nog honom i morgon, eller så funderar jag på om jag ska tömköra han. Vi får se, vet inte ens om jag kommer ha tid till nått av de..
Ska kolla lite på tv nu och så får vi se om jag orkar blogga något mer senare! 


om stelvio

Tänkte berätta lite kort om Stelvio nu, eftersom att jag tänker börja rida honom så ofta jag kan nu. Har verkligen fastnat för den hästen, han är helt underbar!

Men iallafall, Stelvio är en haflinger född 98. Han fyller 14 år på måndag! Stelvio har bara ett öga, det högra opererades bort för två år sedan, eftersom att han hade cancer i det. Jag tycker inte att det påverkar han särskillt mycket, han kan vara lite osäker och så bara. Men bara han lär sig lita på ryttaren så går det nog kanon!
Han flyttade till stallet i somras, den 2 augusti. Och han har inte blivit riden mycket alls sedan han flyttade till "oss". Mest i somras men sen gick han typ ingenting under hösten/vintern. Så det ska bli kul att sätta igång han lite nu. Men tyvärr så har han väldigt dåliga hovar, dom spricker jätte lätt och just nu har han inga skor heller. Så det går bara att skritta honom på mjukt underlag nu.
Stelvio är verkligen en blandning mellan Punsch och Elsa, haha. Han har massor av bus i sig, bockar i galoppen och han är vääldigt pigg och stark, har super mycket energi. Vilket är positivt också, men kan bli ganksa jobbigt när han är för mycket på.
Känns verkligen superbra att jag har hittat en häst i rätt storlek för mig, som inte är så gammal och som verkligen är min "sort"! :D 


Dag 6 - Det här äter min häst varje dag

hö & havrekross :) 


haha, bild från google ^^

awesome

Ponnyn var helt awesome idag, herregud så fint han gick! Galet nöjd, med både han och min ridning. Bästabästa han♥ Och att man dessutom får höra att man har gjort ett sånt otroligt bra jobb med honom, att han verkar vara en helt annan ponny än i höstas, det gör mig så himla glad! Och motiverad för att utvecklas och ta oss ännu längre! 



fullt upp

Har nyss vart ute och cyklat i 10 km, mina ben dooog! Haha. Har jätte mycket som jag måste plugga så jag hinner inte till stallet idag heller, har inte varit där sen i måndags..Saknar mina pluttar♥ Men jag ska iaf läsa lite bloggar nu, plugga och sen ska jag försöka skriva nått lite intressantare inlägg! Tror att jag ska skriva om min och Punschs "historia", men vi får se. 
Känns som att jag kommer ha fullt upp resten av veckan också haha, typ såhär kommer mina dagar se ut: 

Torsdag: Ska till Bollnäs med hela högstadiet till kulturhuset, slutar halv tre och då åker jag med Josefin till stallet och blir där typ hela kvällen. Rider ut på Elsa och ett hårt pass med Punsch i paddocken hade jag tänkt. 
Fredag: Skolan till 14.45, väntar på Mathilda som slutar halv fyra och sen tar vi bussen hem till henne och blir där i några timmar. Sen åker vi tillbaka till Kilafors och äter pizza med några till och går på bio sen.
Lördag: Stallet hela dagen, förmodligen med Julia. Vi hade tänkt att rida till Bergviken och fota massor! 
Söndag: Stallet hela dagen och jobba, ponnyridning..Kanske rida lektion eller så fotar jag när dom andra rider, har inte bestämt mig än haha.




Dag 5 - Det här finns i min rykt låda

haha, jag har ingen ryktlåda så jaa..eller jo, jag har en men den använder jag inte ens. har borstar i typ en korg i stallet, och så har jag jätte många i mitt skåp. 



uteritt 24/3



En film från i lördags när jag red ut på Elsa med Malin! Elsa är fuxen :)

Punsch & Stelvio

Hejsan! Ligger i sängen nu och lyssnar på musik, håller på att somna haha..Skolan gick jätte segt idag, så det var skönt att åka till stallet sen och få göra nått roligt iaf. Longerade Punsch, och han var ovanligt seg! Har inte sett han så på jätte länge, haha. Men det gick iaf bra :) Sen var det egentligen meningen att jag skulle hjälpa till på en nybörjarlektion men den blev inställd, så då red jag Stelvio istället. Travade över bommar och lite sånt och sedan skrittade jag honom på slingan. Var första gången för honom och det gick superbra, han var lite spänd ett tag bara men det gick över. Ska börja rida honom så ofta jag kan nu, så han får komma igång efter en lååång vila. Vi har verkligen jätte mycket att jobba med, men det ska bli kul! Kan berätta lite mer om honom senare när jag sitter vid datorn. Och föresten så hade vi besöksrekord igår! Ingen av oss bloggade ens igår (tror jag? haha) och ändå hade vi över 100 unika, awesome!

busig

Min ponny har varit så underbart gulligt grym de senaste dagarna, och har haft rida-i-bara-strumpor premiär också! Har lallat runt i skogen och Pärla är helt galen haha! Är inte så duktig på att uppdatera här, åtminstonde har Disa orkat skriva lite!
såhär såg det ut idag när jag lämnade Pärla lös i stallgången och jag gick iväg för 10 sekunder för att hämta en morot:
image description
Efter att jag kom tillbaka:
image description
SOM SAGT, PÄRLA GILLAR ATT RÖJA HAHA :D

trööött

Var i stallet med Malin idag, typ hela dagen. Red ut på Elsa, myste med Ellmer, hoppade Stelvio och red Punsch i grimma och grimksaft. Är jätte trött så orkar typ inte skriva nått, lägger upp lite bilder från dagen istället. 



punsch igår

Red ju Punsch igår, och det blev inte så att jag gjorde det jag hade tänkt att göra med honom pga lite olika anledningar. Så vi gjorde inte nått speciellt, travade lite över bommar och sånt. Gick iaf kanon bra och Punsch lyssnade på mig, vilket han inte alltid gör haha. Blev en stallfri dag idag, men imorgon hade jag tänkt att åka dit och hitta på nått roligt med honom iaf :) 




Dag 4 - Hur började mitt häst intresse

Har alltid svårt att svara på det, hur mitt häst intresse började. För egentligen så vet jag inte riktigt det. Så länge jag minns så har jag alltid tyckt om hästar och då ville jag väl börja rida och hålla på med hästar. Så jaa, någon bättre "förklaring" kan jag inte ge!



Dag 3 - Min största rädsla

Hmm, inom hästar så är det nog att jag ska förlora någon häst som jag älskar, faktiskt. Det är verkligen hemskt, har förlorat 3 som jag verkligen älskar och jag saknar dom så sjukt mycket. Sen så är det väl om en vän förlorar sin häst, för då vet man ju vad hon/han kommer få gå igenom..
Jag är jätte rädd för att förlora Punsch, har varit nära på det en gång. Vet inte vad jag skulle göra utan honom..Har faktiskt tänkt ganska mycket på det, hur mitt liv skulle se ut utan Punsch. Och jag ser ingen glädje i det alls. Och jag vet att jag någon dag kommer förlora han, vi alla kommer ju förlora våra hästar någon gång. Hemskt när man tänker på det, men så är det ju..

Jag älskar dig killen♥

Och Sabin, han är ju ganksa gammal (fyller 22), och han är fånghäst. Förra året blev han jätte dålig, trodde faktiskt inte att han skulle klara sig, det var hemskt att se honom så..Och nu börjar ju våren komma, alltså kommer han säkert få fång snart igen. Och jag är så himla rädd för att förlora honom nu, vet inte hur jag skulle hantera det, har haft honom vid min sida i 7 år nu. Ett liv utan honom kan jag inte tänka mig. Så kämpa på bästa Sabin! ♥


godnatt

Åhh vad trött jag är, haha..Har bara varit hemma efter skolan, vart ute och fotat min kanin lite och så har jag pluggat massor. Ska vara borta i två veckor snart så jag måste ligga före alla andra för att inte hamna så mycket efter sen. Sjukt jobbigt..
Har fixat ett tidsinställt inlägg till imorgon också, om min största rädsla. Åker nog till stallet direkt efter skolan imorgon, så vi får se när jag hinner uppdatera. Men har i alla fall planerat att göra en övning med Punsch som jag aldrig har gjort med honom förr, ska bli roligt! Filmar nog också så ni får se :D
Men nu väntar sängen, så godnatt!


tidningen

Herremingud, kommer vara med i tidningen imorgon! Så jävla awkward haha och stackars Bafama är livrädd för Pärla hehe. Pärla var helt galet gullig och positiv och visade gärna upp sig så det är bra hehe! Efteråt tog jag ut henne på åkern och släppte henne lös och busade runt med henne och hon sprang inte ens ut ur hagen fast hon visste att hon kunde då stängslet är inte kvar där. Mellanåt stannade hon åk åt men kom sen igen springandes och hoppade över hinder och grejer helt frivillgt. SSÅÅÅ FIN :'D Ska försöka uppdatera här med nu när Disa också försöker!

film?


Bilderna är printade från en film när jag red i lördags. Någon som vill se den? Kommentera isf!

Dag 2 - Min första sköthäst

började ju med den här listan för ett tag sen, så fortsätter väl med den nu då :)

Min första sköthäst var en shettis som hette Björne (haha, gulligt namn). Han var en brun valack, tror han var 15 år om jag inte minns helt fel haha. Men det var iaf mina grannar som hade honom där jag bodde förut. Jag var där nästan varje dag och skötte honom, red han ibland också. Världens goaste ponny!
Tyvärr så har jag alla bilder och filmer på honom på min gamla dator, och den går inte att starta, så.. 

Men Mirabelle var också en en av mina första sköthästar. En fjording f. 98, super snäll tjej! Jag och en kompis började sköta henne men sen tröttnade hon och då hade jag henne själv. Det var verkligen underbart att vara hos henne, har nog aldrig träffat en snällare häst. Red henne jätte mycket också, hade aldrig några problem med henne, hon var verkligen en perfekt nybörjar ponny!
Älskade verkligen henne, och det gör jag fortfarande. Men tyvärr såldes hon, ingen aning om vart hon är nu.. 

Sista bilden är Mirabelles föl, Miranda. ♥


Är verkligen sämst kvalite på filmen, men aja.

back

Börjar uppdatera här igen nu, ska i alla fall försöka. Men det blir så mycket lättare om ni kommenterar vad ni vill läsa om! Så snälla gör det, annars blir det mest bara tråkiga inlägg.
Anna vet jag inte riktigt, hon har väl antagligen ingen insperation till att blogga, vilket inte jag heller har egentligen. Men som sagt, i will try!


prins


aaw

Såhär såg vi ut idag hihi! Först var hon seg. Och riktigt frustrerande trög haha. Sen vart hon ASPIGG hehe. Kommer flera bilder ska bara orka redigera dem :3

konfaläger

Har varit på konfaläger i helgen därför har jag inte uppdaterat och glömde att säga det och gick inte att mobilblogga :( Men det sög anyway, och nu måste jag rusa ut till min ponny som man verkligen inte kan lämna ensam mer än 3 dagar..haha imorse hade hon bitit mamma i fingret för att hon var suris! Nu är snön borta från åkern så yeeaah :D Blev frågad om en rolig grej idag, någon som har någon gissning? Har såklart med Pärla att göra. Men det är inget säkert ännu så kan inte berätta det ännu!

min fina (leriga) vän♥


stallet next

Åker till stallet med Malin nu, tror vi ska rida ut på några och sen får vi se vad vi hittar på med dom andra hästarna. Punsch kanske får vila idag, han vart jätte trött igår haha. Men har massa bilder och filmer från dom senaste dagarna som jag förmodligen lägger upp här ikväll. Kommer nog några från idag också! :) 


Punsch igår♥

Dag 1 - Presentera dig och din häst/sköthäst

känns lite meningslöst att skriva om oss igen, eftersom att dom flesta vet nog ändå lite om vilka vi är. Så istället lägger jag upp lite blandade bilder på Punsch♥







lista

Just nu har jag typ aldrig någonting att skriva om förutom mina dagar, och det är ju inte alltid så roligt att läsa..Så jag gör väl som många andra och börjar med den här listan nu. Då har jag iaf någonting att skriva om haha. Dag 1 får bli ett tidsinställt tills imorgon.

Dag 1 - Presentera dig och din häst/sköthäst
Dag 2 - Min första häst/sköthäst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst/sköthäst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs/sköthästs vardags outfit
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst/sköthäst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst/sköthäst är stolt över som ni har gjort!


Min bästa vän Tova & Punsch, för typ två år sedan♥


åker till mitt lyckopiller


malin följer med, så bilder kommer!

dagens youtube


Right before I die I'm going to say "I left a million dollars in the..."

Missade bussen imorse, så får se om jag orkar ta en senare buss till skolan! Försökte mobilblogga igår, men blogg.se's app funkar inte igen. Gjorde inget med hästarna igår då jag var in till stan och sen dans. Har ingen aning vaad jag ska skriva om så..

I stallet

Sitter i stallet nu och dricker kaffe, hehe! Har varit har nästan hela dagen och hunnit med att rida ut med litur, ridit sabin, gått en lång promenad med punsch och städat lite i stallet. Hade tänkt att åka hem vid fem, alltså om typ två timmar och innan dess vill jag hinna rida svea, gå promenad med oden och emmy (går med båda dom samtidigt) och rykta dessy. Kanske longera henne med. Men tror inte jag hinner ta alla dom idag, hehe.. Bloggar mer när jag kommer hem!

godnatt

Har bara vart i stallet idag, hade ponnyridning och gick sammanlagt 5 km. Sen hann jag med att ta en ridtur på Sabin innan solen gick ner. Var jäätte härligt! Vi racede på ängarna och hoppade över lite diken och sånt, super taggad ponny! Punsch fick vila idag, hann tyvärr inte göra någonting med honom. Men imorgon ska jag och Punsch mysa i flera timmar :') Hade tänkt att gå en långpromenad med honom då, mysa i solen och bara ha det bääst (dom har sagt att det ska bli soligt och fint imorgon, hehe). Men vi får se hur det blir! Kan bli helt ändrade planer..
Men som det ser ut nu så ska Malin med till stallet imorgon också, alltid kul med lite sällskap!



Nu väntar sängen, så godnatt!

racerponny

Jag dör så fin min lilla ponny var idag! :') Red på en åker och hon var galet pigg och tänkte rida lite seriöst men efter 5 minuter var det liksom "Jaha, vad ska vi göra nudå?" typ så racade vi runt typ hihi, sen gick vi upp till gården och solade. ÅH VAD HON ÄR GULLIG! Hon står bara där och ser gudomligt söt ut och tigger macka, medans resten av familjen sitter på altanen och så vill hon klättra upp på altanen! Nu på kvällen har jag varit i kyrkan (yeaaH) och lagat middag. Duktig man känner sig!

ont

Har vart till Järvsö idag och åkt slalom med några kompisar, åkte vid 8 i morse och kom hem runt 18, därför har jag inte uppdaterat någonting idag. Har iaf haft det superkul! Ramlat några gånger har jag också gjort haha, kraschade rakt in i ett träd en gång, gjorde ont som faan. Nu kan jag knappt gå, värker i hela benet. Åhh jävla klant jag är!! Får se hur det går i stallet imorgon, blir en tidig morgon där. Om jag nu ens kommer upp ur sängen...





hööks top 3 snyggaste täcken

1. DENNA filten/täcket är gudomligt fin, dock väldigt dyr.
2. DETTA täcke är också väldigt fint, fortfarande lite för dyrt för min smak. Men märkessaker är märkessaker.
3. DETTA är fint med, och bra pris!

dagens youtube


löst

Det är bara en väg vid stallet som är helt utan is så red typ fram och tillbaka på den haha! Red helt löst iallafall, ponnyn var duktig flicka, envis, men duktig :) Har inget liv just nu alltså, haha men ska blogga mera idag!
min snygga hund! Måste säga att blogg.se bildkvalite är inte av den bästa.

våååår :D

Imorse när jag var till stallet så var det till och med så varmt att Bafama fick stå utan täcke! AWESOME :D Om hon bara skulle kunna ta och bli helt frisk nu! Hon har vilat i över 3 månader iallafall, och om vi har tur tar det inte så längre än det. Hon är dock fortfarande lite svullen på benet på morgonen. Idag ska Pärla och jag iallafall ta en långtur om hon är sugen haha. Man blir så fruktansvärt glad på våren när snön smälter! Har fotat lite idag, vart dock inte alls bra och fotade inget speciellt typ. Får se om jag orkar ta med kameran ut och fota något :) Hoppas ni har en fin dag, kommer bli bättre uppdatering idag.
Mars förra året, då var det nog mycket mer snö.

bilder på stallet

Tänkte lägga upp lite bilder på stallet nu! Är jätte dålig kvalite på bilderna, men jaja..
ingången
precis utanför, där ankorna & hönsen är hehe..eller inne i deras lilla hus ;)

precis när man har kommit in i stallet. sadelkammaren till vänster, boxarna rakt fram

till höger när man har kommit in

boxarna. dom har ingen bestämt boxplats eftersom att dom går på lösdrift och vi bara tar in dom där när vi ska använda dom, men jag brukar typ alltid ha punsch i boxen längst bort till höger

sadelkammaren

här brukar vi hänga schabrak, täcken och lite sånt

våra skåp, haha. mitt är det i mitten

"lill-stallet", är kaniner och får i boxarna där, och i en har vi spån, hinkar osv.

här har vi grepar, spadar, skotkärror, hö och lite mera saker :)

ingången till deras vinterhage

ligghallen

-

Som sagt, inte bra kvalite på bilderna alls. Men ni ser ju iaf ungefär hur det ser ut :) Om någon vill så kan jag ta kort på hur det ser ut utanför också, paddocken, hagarna osv.
Det är inte precis världens finaste stall, men det är sjuukt mysigt! Älskar det verkligen, lagomt stort är det också :)

dagens youtube


Helg!

Yes, äntligen helg och äntligen tid till att göra något! Har varit in till stan idag så hann inte rida, och nu nördar jag supernatural (förvånande?) och drogar weheartit! Bästa sidan som någonsin gjorts. Ska rensa lite bilder också haha, är i mappen april och började rensa för typ en månad sen. Men ni får ha det bra, kommer säkert upp något inlägg till imorgon!

Helg!

Yes, äntligen helg och äntligen tid till att göra något! Har varit in till stan idag så hann inte rida, och nu nördar jag supernatural (förvånande?) och drogar weheartit! Bästa sidan som någonsin gjorts. Ska rensa lite bilder också haha, är i mappen april och började rensa för typ en månad sen. Men ni får ha det bra, kommer säkert upp något inlägg till imorgon!

stallet - 1 mars

Har haft en jätte rolig dag i stallet med Jenny. Red ut på Sabin och hon på Litur, var hur mysigt som helst! Har lite filmer och bilder från det som jag kanske lägger upp här lite senare.
Sen red jag Svea barbacka på ängen, hon var rädd för typ allt! Och hon var sjukt pigg i början, var nästan lite för jobbigt haha.
Tog en liten promenad med Punsch sen också, han har fått vilat nästan hela den här veckan..Men imorgon ska jag nog ta ett hårt pass med han i paddocken ;)
Lägger upp några bilder från dagen nu:




rider svea på ängen


dagens youtube

Älskar denna, så himla fin!

godmorgon

vaknade för en liten stund sen, har suttit och kollat på tv med julian och lite sånt. Och så har jag haft världens beslutsångest för jag visste inte vad jag skulle göra idag haha. Antingen åka till stallet, eller åka till Anna och följa med henne till hennes hästar eller åka till Sofie och rida hennes ponny Bracken. Men jag tror ändå att jag åker till stallet idag och hittar på nått skojj med Punsch, och så kaaanske Jenny följer med :D 



RSS 2.0