Hur är Punsch?

Får ofta den frågan, Hur är Punsch? Hur är han att rida? Hur är han i stallet? osv.
Och jag ska försöka svara på det nu, lite svårt att förklara såhär men ska försöka iaf.

Punsch är väldigt olika från dag till dag, beroende på vad han är på för humör, men i stort sätt så är han en väääldigt social ponny. Går man ut i hagen så ska han alltid komma fram och hälsa och sen följer han efter en vart man än går. Ibland är det lite jobbigt, när han är förmycket "på". Är nästan omöjligt att komma ifrån honom ute i hagen, bokstavligen. Och sen är problemet att han naffsar väldigt mycket, och ibland bits han till och med riktigt hårt. Står man och tex klappar honom så kan han helt plötsligt bita en i benet, och då är det inte så att han inte gillar att man klappar honom, utan han älskar det. Slutar man klappa honom så kan han "buffla" med mulen på handen att man ska fortsätta typ. Men det är nått vi verkligen jobbar på, att han ska sluta naffsa och bitas. 

Och sen så ser många honom som ett litet barn ungefär, hahah. Han ska alltid hålla på med någonting heela tiden. Står han i stallet och boxen är öppen så brukar det oftast hänga ett grimskaft på boxdörren och då brukar han ha det i munnen och typ snurra det (visar film längre ner). Han försöker leka med precis allt. Går man förbi honom så kan han ta tex mössan ifrån en, och börja leka med den haha. Och han är väldigt nyfiken på allt, men ändå lite feg av sig. Han vill så gärna gå fram och nosa på allt nytt men vågar inte riktigt. 
Väldigt svårt att förklara, men nu kanske ni har fått en liten bild av hur han är iaf :) Och hur han är att rida skrev jag ju ganska mycket om i det här inlägget. 



Men det som beskriver honom bäst är helt klart: världens bästa ponny♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0